Karviaisten tilan härkäpapureseptit ruoanlaittoon ja herkutteluun!

Reseptit

Härkäpapu Falafelli Suomalaiseen makuun

  • 2 dl Voima-Papu härkäpapurouhetta
  • 4 dl vettä
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 pss Ranskalainen sipulikastike aines
  • 1 tl kuminaa
  • 2 tl pahoilaisen hilloa
  • 0,5 tl pippuri & chili -yhdistelmä
  • 1 rkl psylliumia

Yhdistä kaikki kuivat aineet ja valkosipuli, lisää vesi, sekoita. Anna turvota 10 minuuttia ja soseuta esim. sauvasekoittimella. Massan ei tarvitse olla ihan hienoa, vaan mukana saa olla rouhetta. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa tai paistinpannulla. Pyöritä palloksi ja friteeraa öljyssä.

Jos friteeraat pannulla, painele pallot litteiksi pihveiksi.

Härkäpapucurry

Ainekset:

  • 2 punasipulia
  • 2 isoa valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl currytahnaa
  • 1 tl garam masalaa
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 3 dl kookosmaitoa
  • pinaattia
  • 5 dl keitettyjä härkäpapuja
  • ½ limen mehu ja kuori

Hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuumenna öljy paksupohjaisen kattilan tai wokkipannun pohjalla. Lisää currytahna, garam masala ja inkivääri. Kuullota kunnes mausteista alkaa irrota tuoksua. Lisää sipulit ja paista hetki.

Lisää tomaattimurska, kookosmaito , pinaatti ja härkäpavut. Keittele n. 15 min tai kunnes neste on sopivasti haihtunut. Raasta lopuksi joukkoon limen kuori ja purista mehu. Mausta tarvittaessa suolalla.

Härkäpapupizza, 4 uunipellille mahtuvaa pyöreää pizzaa

Pizzapohja:

  • 0,4 l vettä
  • 15 g hiivaa
  • 20 g suolaa
  • 100 g härkäpapujauhoa
  • 480 g vehnäjauhoa
  • 2 rkl oliiviöljyä

Liota kädenlämpöiseen veteen hiiva ja lisää suola. Sekoita jauhot keskenään ja lisää vähitellen koko ajan sekoittaen. Vaivaa hetki. Lisää öljyä kulhon reunoille ja vaivaa vielä hetki.

Anna kohota 30 min. liinan alla.

Jaa 4 osaan ja leivo palloiksi. Pakkaa yksittäin pusseihin ja laita jääkaappiin yöksi.

Tee pizzaksi seuraavana päivänä.

Tomaattikastike: 4 pizzaan

  • 2 dl tomaattipyreetä
  • 0,5 tl suolaa
  • (0,5 tl srirachaa)
  • 6 rkl punaviinietikkaa
  • 1 dl öljyä
  • 1 dl vettä
  • mustapippuria myllystä

Pizzatäytteet:

  • Vuohenjuustoa
  • pinaattia
  • Härkäpapua
  • Aurinkokuivattua tomaattia

Härkäpapumunakas

  • 2 kananmunaa
  • 0,5 dl härkäpapurouhetta
  • tomaattia
  • juokseva mustaleima emmental -juusto

Sekoita ainekset ja valmista mikrossa 3 minuuttia ja 30 sekuntia.

Varsin simppelit härkäpapupihvit

  • 2 dl härkäpapurouhetta
  • 2 sipulia
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1-2 rkl sinappia
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl kuivattua persiljaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl seesaminsiemeniä pihvien päälle ripoteltavaksi
  • 2 rkl rypsi- tai oliviiöljyä voiteluun

Turvota härkäpapurouhetta 10 minuuttia n. 3 dl vedessä. Kuori ja silppua sillä välin sipulit. Lorauta öljy kattilaan ja kuullota sipulisilppu siinä. Lisää joukkoon härkäpapurouhe ja kaikki muutkin ainekset. Paistele 10 min sekoitellen. Ota kattila liedeltä ja hulauta siihen muun murkinan mukaan vehnäjauhot ja sekoita massa tasaiseksi.

Muotoile massasta pihvejä leivinpaperilla varustetulle uunipellille. Voitele pihvit öljyllä ja ripottele niiden päälle seesaminsiemeniä. Uuniin, 200 astetta, 20 minuuttia. Nauti vaikkapa perunamuusi kyytipoikanaan.

Huom! Pihvitaikinaa voit mainiosti keventää eismerkiksi raastetulla porkkanalla, lantulla, perunalla tai punajuurella.


Taateli-härkäpapu kakku

  • 1 pkt taatelia 250 g
  • 1,5 dl sokeria
  • 3 dl vettä
  • 100 g voita

Keitä taateli, sokeri ja vesi mössöksi. Lisää voi. Sekoita ja anna jäähtyä.

  • 2 kpl munia
  • 1,5 dl vettä

Lisää kananmunat sekä 1,5 desilitraa vettä härkäpapua varten. Sekoita kuivat aineet ja lisää nestemäiseen mössöön:

  • 3,5 dl härkäpapujauhoja
  • 1 tl leivinjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl vaniljasokeria

Voitele kaksi pikkuvuokaa voilla ja kuoruta korppujauho / gluteeniton jauho / sokeri tai mikä on sopiva sinulle. Paista 40-45 minuuttia, 170 astetta.

 

Marianne härkäpapulastuset

1 pussi Marianne raetta
1 tl kaneli
4 dl härkäpapujauhoa
3 dl sokeria
150g voita (sulata)
2 kpl kananmuna

1. Sekoita kuivat aineet keskenään
2. Sekoita märät aineet keskenään
3. Yhdistä kuivat ja märät
4. Uuni päälle 170 °C kiertoilma
5. Tee teelusikan kokoisia palloja, pellille menee noin 9 kpl hyvin. Litistä hiukan palloja.
6. Paista 5-8min riippuen uunista kypsäksi.

Salmiakki-mokkapala härkäpavusta

Ainekset:

  • 4 kananmunaa, 200g voita
  • 2dl sokeria, 4rkl kaakaota
  • 5,5dl härkäpapujauhoja
  • 4tl leivijauhoja
  • 4tl vaniljasokeria
  • 2dl maitoa, 150g rouhittua turkinpippuria

Sulata voi, vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja lisää nestemäiseen.

Pinnalle: sekoita keskenään tomusokeria 4oog, 2tl vaniljasokeria, 2-4rkl kaakaota, 1dl kylmää kahvia ja 100g voita
sekä koristeluun nonparelleja.

Pellille ja paista 20 – 25 min 170 astetta.

Karviaisten tilan mustikkapiirakka

  • 1,5 dl sokeria
  • 3 isoa kananmunaa
  • 50 g vaahdotettua voisulaa
  • 2,5 dl Karviaisten tilan härkäpapujauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 2 dl maitoa
  • mustikoita

Vaahdota 1,5 dl sokeria ja 3 isoa kananmunaa. Lisää munavaahtoon 50 g vaahdotettua voisulaa. Sekoita keskenään 2,5 dl Karviaisten tilan härkäpapujauhoja ja 3 tl leivinjauhetta. Lisää jauhoihin 2 dl maitoa ja anna seoksen turvota 5 min. Sekoita turvannut taikina munasokerivaahtoon. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja lisää paljon mustikkaa päälle. Ripottele ripaus sokeria mustikoiden päälle.

Voit käyttää mustikan sijaan omenaa, punaista viinimarjaa tai raparperiä.

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20-25 min (ei kiertoilma).

Härkäpapulettuset, n. 6 isohkoa lättyä

  • 1,5 dl härkäpapujauhoja
  • 0,5 dl kaurahiutaleita
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 0,5 rkl sokeria
  • 1 muna
  • 1/3 tl suolaa
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • ripaus vanilijajauhetta
  • 4 1/2 dl maitoa
  • margariinia paistamiseen

Vispaa ainekset sekaisin ja paistele margariinissa letuiksi.

Rekisteriseloste

Henkilötietolain (523/99) 10 § mukainen rekisteriseloste

1. Rekisterinpitäjä
Klinckowström Martin Kasper Wilhelm
Y-tunnus: 1649542-3
Vartsalantie 115
25230 ANGELNIEMI
Puh: 040 803 2235

2. Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa
Katriina Klinckowström
Vartsalantie 115
25230 ANGELNIEMI
katriina.klinckowstrom@gmail.com

3. Rekisterin nimi
Yritys Oy:n markkinointi- ja analytiikkarekisteri

4. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus
Rekisterin tarkoituksena on rekisterinpitäjän ja asiakkaan välisen asiakassuhteen hoitaminen, sekä markkinointi ja viestintä. Rekisterin hallinta ja tietojen käsittely voidaan ulkoistaa rekisterinpitäjän yhteistyökumppanille, joka on sitoutunut noudattamaan tätä rekisteriselostetta.

5. Rekisterin tietosisältö
Rekisteri saattaa sisältää seuraavia tietoja asiakkaasta:
– Nimi
– Puhelinnumero
– Osoite
– Sähköpostiosoite
– Organisaation nimi ja y-tunnus
– Yhteysloki

6. Sääntöjen mukaiset tietolähteet
Rekisteri koostetaan rekisterinpitäjän asiakastietojärjestelmästä sekä sivuston kävijäseurantatyökalusta, yleisesti saatavilla olevista internetlähteistä ja muista julkisista sekä maksuttomista että maksullisista lähteistä.

7. Tietojen säännönmukaiset luovutukset
Rekisterinpitäjä ei luovuta tietoja ulkopuolisille lukuun ottamatta kohdassa 4 mainittua rekisterinpitäjän yhteistyökumppania, paitsi Suomen viranomaistoimien niin edellyttäessä.

8. Tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle
Henkilötietoja ei pääsääntöisesti siirretä Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle.

9. Rekisterin suojauksen periaatteet
Henkilötiedot säilytetään luottamuksellisina. Rekisterinpitäjän ja sen mahdollisten tietotekniikkakumppaneiden tietoverkko ja laitteisto, jolla rekisteri sijaitsee, on suojattu palomuurilla ja muilla tarvittavilla teknisillä toimenpiteillä.

10. Evästeet
Rekisterinpitäjän sivuilla saatetaan käyttää evästeitä käyttökokemuksen kehittämiseksi. Eväste on tekstitiedosto, joka verkkosivulla käydessä tallentuu käyttäjän tietokoneelle. Se sisältää tietoja ja sitä käytetään mm. markkinointiin ja sivuston kehittämiseen. Evästeiden avulla kerätään tietoa sivujen käytöstä. Käyttäjän henkilöllisyys ei käy ilmi evästeiden avulla. Käyttäjä voi poistaa evästeet käytöstä selaimen asetuksista. Rekisterinpitäjän ei takaa, että sivusto toimii oikein evästeiden poistamisen jälkeen.

Sulje [x]