Gluteeniton
Ainekset:
Pohja:
3kpl kananmunia
2dl sokeria
2 dl Voima-Papu härkäpapujauhoja
0,5 tl leivinjauhe
0,5 dl kaakaojauhetta
100g voita/öljyä
100g tummaa suklaata
Täyte:
2,5 dl kinuskikerma
1 prk Valio Kinuskirahkaa
1 Pötkö Sallinen Nougat
200g kinuski tuorejuusto
3 kpl liivatelehtiä
3 rkl maitoa
Kuorrutus:
75g tummaa suklaata tai pätkistä
0,5-0,75 dl kermaa
Valmista kakkupohjan vaikka 3pv ennen juhlia valmiiksi.
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahdon joukkoon. Sulata rasva ja suklaa ja lisää seos taikinaan.
Kaada taikina leivinpaperille vuorattuun irtopohjavuokaan. (voi lisätä kahvia halutessaan 0,5 dl). Laita pohja uuniin 175 astetta noin 35min.
Täytteen valmistus:
Huomioi että kakkuvuoan reunat riittävät täytteelle.
Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Sekoita täytteen ainekset hyvin.
Sulata pehmenneet liivatteet kattilassa maidon kanssa. Kun liivatteet ovat liuenneet, kaada seos kinuski-vaahdon joukkoon. Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle ja siirrä jääkaappiin jähmettymään.
Kuorrutteen valmistus:
Lopuksi kuorruta jähmettynyt kakku. Sulata kattilassa suklaa kerman joukkoon. Valuta kuorrutus kakun päälle ja koristele halutessasi.
Alkuperäinen resepti saatu 2022 Johanna Hemmilältä ja muokattu Karviaisten Tilan lasten makuun 23.05.2023
Reseptissä on käytetty Voima-Papu härkäpaputuotteita, joita löydät verkkokaupastamme ja K-sekä S-ryhmän kaupoista ympäri Suomen.