Aprikoosi – Voima-Papukakku

Gluteeniton

Ainekset:

300g aprikoosia 
0,8dl sokeria 
3dl vettä

50 g voita
2 kpl kananmunia

3,5dl Voima-Papu härkäpapujauhoja
1tl leivinjauhoja
1tl soodaa
1tl vanilijasokeria

Keitä aprikoosit sokerivedessä pehmeäksi.
Lisää voi, sekoita ja anna jäähtyä.

Lisää munat, kun seos on jäähtynyt. Lisää vielä 1,5 dl vettä (nestettä härkäpapujauhoa varten).

Sekoita kuivat aineet ja lisää nestemäiseen seokseen.

Voitele kaksi pikkuvuokaa tai 2 l vuoka voilla/öljyllä ja kuorruta korppujauho/gluteeniton jauho/sokeri tai mikä on sopiva sinulle.

Paista 55-60min 170 asteisessa uunissa.

Huom! Älä käytä uunissa kiertoilmatoimintoa. Jatka kypsennystä niin kauan, että kakku on kypsä sisältä, tasaisen tummaa.

Reseptissä on käytetty Voima-Papu härkäpaputuotteita, joita löydät verkkokaupastamme ja K-sekä S-ryhmän kaupoista ympäri Suomen.

fiFinnish