Mitä hyvää on härkäpavussa ?
Monella pyörii mielessä kysymyksiä härkäpavusta ja sen hyödyistä / vastuullisuudesta.
MEILLÄ KÄYTETÄÄN MAAPERÄÄ PARANTAVAA VILJELYMENETELMÄÄ JA ALUSKASVILLISUUTTA
Härkäpapu on vanha viljelyskasvi joka oli yleinen ennen perunan tuloa. Peruna selätti härkäpavun maullisesti. Tänä päivänä taas ravinto-arvot ovat hakeneet paikkaansa ja tuoneet vanhan viljelyskasvin käyttöön. Härkäpapu on myös erittäin ympäristöystävällinen kasvi.
Härkäpapu on erittäin hyvä kiertokasvi viljelyn kierrossa, maanparannus-tarkoituksessa. Sen juuri menee syvälle maahan ja kuohkeuttaa maaperää. Härkäpapu on typensitojakasvi, se käyttää hiilidioksidia muodostaen siitä typpeä maahan. Tämän takia härkäpapua ei tarvitse lannoittaa lainkaan. Tällä on erittäin suuri merkitys esikasvina esimerkiksi vehnälle.
Suomessa meillä on erittäin vähän haitta eläimiä härkäpavulle niin meillä Karviaisten tilalla ei tarvitse tehdä ruiskutuksia härkäpavulle. Tämä kyllä on nähtävästi vielä edessä päin ilmaston lämpenemisen takia.
Nyt härkäpapumme on erittäin puhdasta merituulessa kasvanutta ja erittäin hyvänmakuista elintarvikekäyttöön.
Käytämme tuotannossamme vain uusiutuvaa energiaa!

Miksi minun tulisi käyttää härkäpapua ?
– Proteiinipitoisuus todella korkea
– Kotimainen valkuaiskasvi
– Kuitupitoisuus todella korkea kun käytetään koko härkäpapu
– RUNSAASTI Folaatteja
– ILMASTOLLISET SYYT, Härkäpapu sitoo typpeä ilmasta maahan, vähentää ilmaston lämpenemistä.
– Hiilijalanjälki vain 0,4 kg/CO
– Sitoo hiiltä ja parantaa maaperää, on hiilineutraali kasvi.
Mihin käyttäisin härkäpapua ?
– Kasvisruokiin, etikkasieniin, lettuihin ja kahvipöytään: niistä reseptejä löytyy reseptit osiossa.
– Aamupalaan esimerkiksi murona tai viilin/puuron sekaan suoraan paahdettua jauhoa tai rouheena.
– Ilta naposteluun, Voima-Papu suklaat tai chilinen Isännän Potku sekä sitruunapippurinen Emännän Läimäsy.
Mitä hyötyä minulle on härkäpavusta?
– sillä saa lisättyä helposti proteiinia ruokiin, aamu-/ välipaloihin tai kahvipöytään.
– gluteeniton, Voima-Papu tuotteet käsitellään tilassa jossa käsitellään vain härkäpapua.
– Kahvipöydän leivonnaisissa saat vähennettyä lisättyä sokeria ja rasvaa.