Seitan resepti

Gluteeniton
Vegaaninen

Ainekset:

Kuivat aineet: 
2 dl Voima-Papu härkäpapujauho
1,0 rkl Psyllium
0,25tl suolaa
1 tl valkosipuli jauhetta
1 rkl sipulijauhetta
0,25 tl valkopippuria

Marinadi:

1,5 rkl rypsiöljyä
0,5 rkl sinappia
0,25 dl kasvislientä
0,5 rkl viinietikkaa

Omatekoinen seitan-resepti, eli sipulinen 1/2 annosta joka vastaa noin 300g jauhelihasta tehtyä mureketta.

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää 1,5- 2,0 dl kasvislientä ja rypsiöljyä 0,5dl. Muotoile paistiksi ja laita paistopussiin.

Sekoita aineet ja levitä paistopussiin seitanin päälle. Anna maustua vähintään 2h mieluiten yön yli jääkaapissa. 

Paista paistopussissa 175 astetta 1,5h  ja nauti vaikka joulupöydässä.

Tehty ensimmäisen kerran 2018 jouluna, julkaistu 20.12.2019.

Reseptissä käytetty Voima-Papu härkäpaputuotteita, jotka löytyvät verkkokaupastamme ja K-sekä S-ryhmän kaupoista ympäri Suomen.

fiFinnish