Tarhurin härkäpapu-kasvispiirakka

Gluteeniton

Ainekset:

Pohja:
2 dl Voima-Papu härkäpapujauhoa
1 rkl psylliumjauhetta
1,5 tl leivinjauhoa
0,5 tl vuorisuolaa
0,5 dl oliiviöljyä
1,5 dl kasvismaitoa esim. mantelimaitoa
Täyte:
2 kpl kananmunia
2 dl kaurakermaa
1 dl juustoraaste vegaaninen tai tavallinen
2 kpl keskikokoista porkkanaa
1 kpl salottisipuli
8-10 kpl kirsikkatomaattia
0,5-1 tl vuorisuolaa
ripaus mustapippuria ja kuivattua timjamia

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kasvismaito ja öljy. Sekoita hyvin ja anna seistä n.5 min. Raasta porkkanat, pilko sipuli pieniksi kuutioiksi ja kuutioi kirsikkatomaatit neljään osaan. Voitele vuoka kauttaaltaan oliiviöljyllä ja kaada pohjan ainekset vuokaan halkaisija n. 25 cm. Taputtele taikina vuokaan tasaisesti.

Sekoita täytteen aineet hyvin keskenään paitsi kirsikkatomaatit ja kaada pohjan päälle. Lisää kirsikkatomaatit piirakan päälle kuten kuvassa. Paista uunin keskitasossa n.20 min.

Reseptin tehnyt Sari Orrensalo

Reseptissä on käytetty Voima-Papu härkäpaputuotteita, joita löydät verkkokaupastamme ja K-sekä S-ryhmän kaupoista ympäri Suomen.

fiFinnish