4 uunipellille mahtuvaa pyöreää pizzaa

Pizzapohja:

0,4 l vettä

15 g hiivaa

20 g suolaa

100 g härkäpapujauhoa

480 g vehnäjauhoa

2 rkl oliiviöljyä

Tomaattikastike: 4 pizzaan

2 dl tomaattipyreetä

0,5 tl suolaa

(0,5 tl srirachaa)

6 rkl punaviinietikkaa

1 dl öljyä

1 dl vettä

mustapippuria myllystä

Pizzatäytteet:

Vuohenjuustoa

pinaattia

Härkäpapua

Aurinkokuivattua tomaattia

Liota kädenlämpöiseen veteen hiiva ja lisää suola. Sekoita jauhot keskenään ja lisää vähitellen koko ajan sekoittaen. Vaivaa hetki. Lisää öljyä kulhon reunoille ja vaivaa vielä hetki.

Anna kohota 30 min. liinan alla.

Jaa 4 osaan ja leivo palloiksi. Pakkaa yksittäin pusseihin ja laita jääkaappiin yöksi.

Valmista pizzaksi seuraavana päivänä.

Reseptin tehnyt Kakskokki.

Reseptissä käytetty Voima-Papu härkäpapujauhoa, joka löytyy verkkokaupastamme ja K-sekä S-ryhmän kaupoista ympäri Suomen.

fiFinnish