Jouluinen hedelmäkakku

Gluteeniton

Ainekset:

1,5 dl sokeria
3 kpl kananmunia
1 dl öljyä/voisulaa
4 – 4,5 dl kerma-maitoa (esim. 3,3 dl kermaa & maitoa n. 1,2dl)
1 rkl kardemummaa jauhettuna
1 rasia kirsikkaa
1 rasia sukaattia
1 rasia appelsiinipaloja
2 dl rusinoita
5 dl Voima-Papu härkäpapujauho
3 tl leivinjauhe
1 tl sooda
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Öljyä/voitele iso vuoka ja sokeroi reunat ja pohja. 
 
Sekoita munat ja sokeri keskenään, ei tarvitse vatkata. Lisää yksitellen rasva ja kardemumma.
 
Lisää hedelmät ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää jauhoja vähitellen ja lisää välillä nestettä.
 
Tämä taikina sopii erittäin suureen vuokaan tai kahteen pieneen vuokaan.
 
Reseptin tehnyt Karviaisten tilan emäntä Katriina 14.12.2020

Reseptissä on käytetty Voima-Papu härkäpaputuotteita, joita löydät verkkokaupastamme ja K-sekä S-ryhmän kaupoista ympäri Suomen.

fiFinnish