Juhlapöydän Kuningatar Kardemumma-rusina kakku

Resepti on peräisin reseptikirjasta, jossa on  Karviaisten tilan Isännän isoäidin salaisia reseptejä nuoremmille sukupolville.
Tätä herkkua on nautittu sota-ajoilta asti mutta suuremman sokerimäärän kanssa, kahvipöydän parhaimpia herkkuja. 

Tässä kakku on tehnyt Voima-Papu härkäpapujauhoista jolloin saadaan hieman terveellisyyttä herkutteluhetkiin.

Ainekset:

2 kahvikuppia rusinoita
2 kahvikuppia vettä
2,5 dl sokeria

3,5 kahvikuppia Voima-Papu härkäpapujauhoja
2 rkl kardemummajauhetta
1,5tl sooda
2 tl leivinjauhetta
2 kpl kananmunia tai 1 rkl psyllium
ripaus suolaa

Kiehauta rusinat sokerivedessä.

Lisää voi/öljy massaan ja lisää  vettä 2 kahvikupillista härkäpapujauhoa varten.
Sekoita keskenään kuivat aineet.

Sekoita nestemäiset aineet kuiviin ja voitele iso pyöreä vuoka, lämmitä uuni 175 asteeseen ja paista 1 tunti. Jos jaat taikinan kahteen pienempään vuokaan niin 50 min riittää.

Reseptissä on käytetty Voima-Papu härkäpaputuotteita, joita löydät verkkokaupastamme ja K-sekä S-ryhmän kaupoista ympäri Suomen.

fiFinnish