250 g kuivia kokonaisia härkäpapuja 4 kpl valkosipulin kynsiä kaksi rosmariininoksaa rypsiöljyä puristettua sitruunamehua, suolaa ja mustapippuria tai chiliä
Kaada härkäpavut kattilaan, lisää keitinveteen 2 kpl valkosipuleja siivutettuna ja suolaa hiukan. Keitä härkäpavut kypsiksi riippuen härkäpapujen tuoreudesta, kuivatut noin 60 min, yön yli liotetut 20 min, kaada keitinvesi pois. Jätä valkosipulit. Freesaa öljyssä kaksi siivutettua valkosipulin kynttä, chiliä ja rosmariinin oksat. Sekoita mauste seos papujen kanssa. Mausta maun mukaan suolalla, pippurilla ja tilkka sitruunan mehua.
Ja nauti härkäpapupihvien ja salaatin kera.
Tässä on vain taivas rajana maustevarianttien osalta.