Gluteeniton
Vegaaninen
Ainekset:
1 kpl gluteenitonta & vegaanista lehtitaikinaa
200 g ruskeita herkkusieniä tai muita sieniä
1-2 lehtisellerin vartta
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 rkl rypsiöljyä
2 rkl balsamietikkaa
3 oksaa tuoretta rosmariinia
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
½ dl cashewpähkinöitä
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl kuivattua timjamia
2 dl paahdettua härkäpapurouhetta
kasviskuutio
1 dl kaurakermaa (tarkista että G)
Tarkista lehtitaikinan sulamisaika.
Kuumenna uuni 225 asteeseen.
Kuumenna 6 dl vettä ja lisää kasvisliemi. Lisää paahdettu
härkäpapurouhe kuumennettuun veteen ja anna turvota sillä aikaa kun valmistat massan. Pilko herkkusienet ja hienonna selleri. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.
Kuumenna öljy pannulla, lisää sienet, selleri ja sipulit. Mausta
balsamietikalla, rosmariinioksilla, suolalla ja mustapippurilla.
Paista, kunnes sienistä ei lähde enää nestettä. Lisää lopuksi cashewpähkinät, kaurakerma sekä valutettu härkäpapurouhe pannulle ja kuumenna.
Siirrä paistos tehosekoittimeen ja sekoita nopeasti tahnaksi.
Levitä lehtitaikinalevy ja kauli sitä laakeammaksi ja ohuemmaksi. Levitä seos koko lehtitaikinalevylle ja kääri lehtitaikina rullalle. Tee
pinnalle muutama viilto ja voitele rulla kaurakermalla.
Paista uunin keskitasolla noin 25 min. Koristele tuoreella
rosmariinilla.
01.11.2022
Resepti on kehitetty Turun yliopiston Brahea-keskuksen TarTu- ja FutureCrops2.0-hankkeiden yhteistyönä.
Kuva: Pasi Kuronen
Reseptissä on käytetty Voima-Papu härkäpaputuotteita, joita löydät verkkokaupastamme ja K-sekä S-ryhmän kaupoista ympäri Suomen.