Voima-Papu Sienipiirakka

Gluteeniton

Ainekset:

Pohja:
2 dl Voima-Papu härkäpapurouhetta
1 rkl psylliumjauhetta
1,5 tl leivinjauhoa
0,5 tl vuorisuolaa
0,5 dl öljyä
1,5 dl maitoa

Täyte:
2 kpl kananmunia
2 dl kermaa
1 kpl pieni sipuli
n.3 dl paistettuja kanttarelleja tai suppilovahveroita
0,5-1 tl vuorisuolaa
ripaus mustapippuria

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Putsaa sienet huolellisesti ja pilko ne ja sipuli pienemmiksi paloiksi. Laita paistinpannu kuumenemaan ja lisää öljyä tai voinokare pannulle. Paista pilkotut sienet sekä sipuli pannulla niin kauan kunnes neste on haihtunut pannulta.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää maito ja öljy. Sekoita hyvin ja anna seistä n.5 min. Voitele vuoka kauttaaltaan öljyllä ja kaada pohjan ainekset vuokaan halkaisija n.25 cm. Tasoita lusikalla tai kädellä taikina vuokaan tasaisesti.

Sekoita täytteen aineet hyvin keskenään ja kaada pohjan päälle. 

Paista uunin keskitasossa n.20 min kunnes pinta hieman ruskistuu. 

Valmistusaika 10 min, uunissa 20 min.

Reseptin tekijä: Sari Orrensalo 19.09.2020

Reseptissä on käytetty Voima-Papu härkäpaputuotteita, joita löydät verkkokaupastamme ja K-sekä S-ryhmän kaupoista ympäri Suomen.

fiFinnish