Gluteeniton
Pohja:2 dl Voima-Papu härkäpapujauhoja1 rkl psyllium1 dl sokeri1,5 tl leivinjauhe1 sitruunan kuori raastettuna (noin 2 tl)2 dl nestettä (maito tai vesi)50 g voita tai 0,5 dl öljyä
Täyte:2 dl kuohukerma2 prk sitruuna-rahka ( a 200g)1,5 rkl perunajauhoja2 kpl kananmunia1 tl vanilijasokeria0,5 dl sokeria
Sekoita pohjan kuivat aineet sekaisin, lisää neste ja viimeisenä voi/öljy.
Valmista täyte. Vatkaa kerma ja sokeri kuohkeaksi, lisää seuraavat (rahkat, kananmunat ja perunajauho siivilän läpi kokoajan sekoittaen).
Laita uuni lämpiämään 170 asteeseen (ei kiertoilmaa). Paista 40 min alatasolla.
Taputtele pohja voideltuun vuokaan, kaada täyte. Nauti kun piirakka on jäähtynyt. Tai vasta seuraavana päivänä!
Karviaisten tilan Emäntä tehnyt 2.5.2019
Reseptissä on käytetty Voima-Papu härkäpaputuotteita, joita löydät verkkokaupastamme ja K-sekä S-ryhmän kaupoista ympäri Suomen.