Voima-Papu Sitruunapiirakka

Gluteeniton

Pohja:
2 dl Voima-Papu härkäpapujauhoja
1 rkl psyllium
1 dl sokeri
1,5 tl leivinjauhe
1 sitruunan kuori raastettuna (noin 2 tl)
2 dl nestettä (maito tai vesi)
50 g voita tai 0,5 dl öljyä 

Täyte:
2 dl kuohukerma
2 prk sitruuna-rahka ( a 200g)
1,5 rkl perunajauhoja
2 kpl kananmunia
1 tl vanilijasokeria
0,5 dl sokeria

Sekoita pohjan kuivat aineet sekaisin, lisää neste ja viimeisenä voi/öljy.

Valmista täyte. Vatkaa kerma ja sokeri kuohkeaksi, lisää seuraavat (rahkat, kananmunat ja perunajauho siivilän läpi kokoajan sekoittaen).

Laita uuni lämpiämään 170 asteeseen (ei kiertoilmaa). Paista 40 min alatasolla. 

Taputtele pohja voideltuun vuokaan, kaada täyte. Nauti kun piirakka on jäähtynyt. Tai vasta seuraavana päivänä!

Karviaisten tilan Emäntä tehnyt 2.5.2019

Reseptissä on käytetty Voima-Papu härkäpaputuotteita, joita löydät verkkokaupastamme ja K-sekä S-ryhmän kaupoista ympäri Suomen.

fiFinnish