Taateli-härkäpapu kakku

(gluteeniton, perinteinen sekä vegaaninen ohje)

Ainekset:

Gluteeniton kakku:

1 pkt taatelia 250 g
1 dl sokeria
3 dl vettä
100 g voita

2 kpl munia
1,5 dl vettä

kuivat aineet:

3,5 dl Voima-Papu härkäpapujauhoja
1 tl leivinjauhoja
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria

Vegaaninen kakku:

1 pkt taatelia 250 g
1 dl sokeria
3 dl vettä
Lisää lopuksi soseeseen 1,5-2 dl vettä

kuivat aineet:

3,5 dl Voima-Papu härkäpapujauhoja
1 tl sooda
1 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauho
1 rkl psyllium

Keitä taateli, sokeri ja vesi mössöksi. Lisää voi. Sekoita ja anna jäähtyä.

Lisää kananmunat sekä n. 1,5 desilitraa vettä härkäpapua varten. Sekoita kuivat aineet ja lisää nestemäiseen mössöön:

Voitele kaksi pikkuvuokaa voilla ja kuorruta korppujauho / gluteeniton jauho / sokeri tai mikä on sopiva sinulle. Paista 40-45 minuuttia, 170 astetta.

 

Taateli-Kakun resepti on kehittynyt 2016 lokakuusta lähtien, tällä on murrettu lukuisten ihmisten ennakkoluuloja pahasta tai kitkerästä härkäpavusta ihan Ranskan Eiffel-tornin juurelta asti 2018.

Reseptissä käytetty Voima-Papu härkäpapujauhoa, joka löytyy verkkokaupastamme ja K-sekä S-ryhmän kaupoista ympäri suomen.

fiFinnish