Härkäpapulevite

Vegaaninen
Gluteeniton

Ainekset:

1 dl paahdettua härkäpapurouhetta
4 dl kevyesti suolattua vettä
1 dl vegaanista majoneesia
4 rkl hienonnettua tilliä
1 pieni sipuli
1 sitruunan puristettu mehu
1 tl suolaa
¼ tl valkopippuria
¼ sokeria

Liota härkäpapurouhe kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuutin ajan. Valuta tarvittaessa ylimääräinen vesi pois.

Leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi. Sekoita jäähtynyt härkäpapurouhe muiden ainesten kanssa.

Anna vetäytyä kylmässä vähintään 6 h.

Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa tai leivän päällä. Sopii myös sellaisenaan alkuruokalautaselle tai levitteen leivän päällä. Jos haluat lisää syvyyttä makuun lisää teelusikallinen Dijon-sinappia. Papulevite on saanut inspiraation katkarapuskagenista.

01.11.2022
Resepti on kehitetty Turun yliopiston Brahea-keskuksen TarTu- ja FutureCrops2.0-hankkeiden yhteistyönä.
Kuva: Pasi Kuronen

Reseptissä on käytetty Voima-Papu härkäpaputuotteita, joita löydät verkkokaupastamme ja K-sekä S-ryhmän kaupoista ympäri Suomen.

fiFinnish