Liota härkäpapurouhe kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuutin ajan. Valuta tarvittaessa ylimääräinen vesi pois.
Leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi. Sekoita jäähtynyt härkäpapurouhe muiden ainesten kanssa.
Anna vetäytyä kylmässä vähintään 6 h.
Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa tai leivän päällä. Sopii myös sellaisenaan alkuruokalautaselle tai levitteen leivän päällä. Jos haluat lisää syvyyttä makuun lisää teelusikallinen Dijon-sinappia. Papulevite on saanut inspiraation katkarapuskagenista.
01.11.2022 Resepti on kehitetty Turun yliopiston Brahea-keskuksen TarTu- ja FutureCrops2.0-hankkeiden yhteistyönä. Kuva: Pasi Kuronen
Reseptissä on käytetty Voima-Papu härkäpaputuotteita, joita löydät verkkokaupastamme ja K-sekä S-ryhmän kaupoista ympäri Suomen.